Indlæg om coaching, healing, selvudvikling og sensitivitet

Velkommen til min blog. Her skriver jeg en masse om selvudvikling

Kognitiv psykologi

Den kognitive tænkning bygger på at vores måde at forstå og vurdere de situationer vi oplever, er af afgørende betydning for hvordan vi har det og i hvilket omfang vi er i stand til at opnå det vi ønsker. Det kan også formuleres som: ”Det handler ikke om hvordan man har det, men hvordan man tager det”.

Kognitiv psykologi   (10 oktober, 2015)

Om uenighed, aversion og foragt

I mange diskussioner, oplever jeg stor harme mod den ene eller den anden person. Det er som om nogle mennesker mener, at man skal hade hinanden, hvis man ikke er enig i et spørgsmål. Det kan være politik og holdninger på arbejdspladsen. Men det kan også være blandt familie og venner. Jeg vil dog straks tilstå at jeg bestemt kan føle harme overfor personer, som har et livssyn tilstrækkeligt forskelligt fra mit.

Om uenighed, aversion og foragt   (10 oktober, 2015)

Grænsesætning - Særligt sensitive mennesker

Manglende grænsesætning er efter min mening årsag til de fleste konflikter og personlige problemer. Et lille barn har det på en måde let med grænsesætning. Det bliver ked af det, hvis der er noget der føles ubehageligt eller utrygt. Hvis ellers forældre og omgangskreds er rimeligt empatiske bliver der også lyttet til behovet. Men når vi bliver voksne er det mere kompliceret. Vi påtager os nogle forpligtelser på arbejdsmarkedet, i familien og blandt venner. Samtidig har vi nogle basale behov, for at føle os veltilpas.

Særligt sensitive mennesker og grænsesætning   (10 oktober, 2015)

Om at være offer eller krænker. Relationer mellem mennesker. Offer-krænker-polaritet

At være offer eller krænker i vil være en naturlig del af en interaktion mellem mennesker. I den lette ende er alt ok. Det er ok at skulle skælde et barn ud, når det løber på trafikeret vej, selvom barnet sikker føler sig ubehageligt til mode. Det er også ok at få en bøde for at køre over for rødt lys, selvom det føles ubehageligt, at skulle i kontakt med politiet. I første eksempel er barnet offeret og forælderen krænkeren. I andet eksempel er politiet krænkeren og trafiksynderen offeret.

Om at være offer eller krænker. Relationer mellem mennesker   (10 oktober, 2015)

HSP - Highly Sensitive Person - Særligt Sensitive mennesker

HSP betyder "Highly Sensitive Person" Jeg bruger det danske udtryk "Særligt sensitive mennesker". De 2 udtryk har dog samme betydning.

HSP - Highly Sensitive Person - Særligt Sensitive mennesker   (10 oktober, 2015)

Selvbeskyttelse uden selvværd virker ikke, som særligt sensitiv

Det nytter ikke, at lære selvbeskyttelsesteknikker som særligt sensitiv, hvis selvværdet ikke er i orden. Som særligt sensitiv kredser tankerne ofte om, hvordan man bliver bedre til at håndtere sociale sammenhænge. De fleste særligt sensitive oplevere, at de bliver drænet, når de har været sammen med mennesker i længere tid

Selvbeskyttelse uden selvværd virker ikke   (10 oktober, 2015)

Sensitive mennesker på arbejdspladsen

At være særligt sensitiv kan være en udfordring i forhold til arbejdslivet. Det samfund vi lever i sætter i højere og højere grad fokus på sociale kompetencer. Men også på effektivitet, kreativitet på kommando, konkurrence og ansvar for ens eget arbejde.

Særligt sensitive mennesker på arbejdspladsen   (10 oktober, 2015)

Særligt sensitive mennesker er ikke kun skrøbelige mennesker

En misforståelse om særligt sensitive mennesker er, at de alle er skrøbelige mennesker, som skal leve en ekstra beskyttet tilværelse. For nogle særligt sensitive mennesker er det måske sandt. Men der findes mange andre sandheder.

Særligt sensitive mennesker er ikke kun skrøbelige mennesker   (10 oktober, 2015)

At være særligt sensitiv. Sensitive mennesker

Min mission med arbejdet med dig, som er særligt sensitiv, er at hjælpe dig til at få en positiv selvopfattelse, af det at være særligt sensitiv.

Særligt sensitive mennesker   (10 oktober, 2015)

Se mine gamle indlæg

Jeg har flyttet lidt rundt på min hjemmeside. Fremover vil mine blog-indlæg ligge under punktet blogs. De gamle indlæg finder du under Coaching. - Stress - Mænd og følelser - Om identitet. Hvem er du? - Følger du dit hjerte eller følger du noget andet - Hvilken type behandler skal jeg søge hvis jeg har et problem? - Om kontrol magtesløshed og livsglæde - Bliver dine grænser overskredet

Se mine gamle indlæg   (10 oktober, 2015)

Tanker underbevidsthed og healing

Mange af vores handlinger og tanker er styret af underbevidstheden, som man ikke altid kan tale fornuft med. Healing kan være et alternativ.

Tanker underbevidsthed og healing   (10 oktober, 2015)

Om kontrol magtesløshed og livsglæde

Hvor frustrerende det end måtte være, er det nok svært at forestille sig en situation for nogen, hvor der er 100% kontrol. Samtidig er det et menneskeligt træk, at ville kunne kontrollere tingene.

Om kontrol magtesløshed og livsglæde   (10 oktober, 2015)

Hvilken type behandler skal jeg søge hvis jeg har et problem?

Har du et personligt problem du vil have hjælp til, kan det være en videnskab at finde rundt i junglen af psykologer, coaches, terapeuter, alternative behandlere o.l. Der findes flere hundrede varianter af tilbud til dig der ønsker hjælp. Går du ind på f.eks. coach.dk finder du over 20 coaching-former. Så bliver du firvirret kan det være med god grund.

Hvilken type behandler skal jeg søge hvis jeg har et problem?   (10 oktober, 2015)

Ved du egentlig hvem du er, og hvorfor du træffer bestemte valg?

Gennem livet foretager vi en masse valg, som ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med vores grundlæggende værdier og identitet. Mange af os har aldrig for alvor stillet os selv spørgsmålet "Hvem er jeg".

Ved du egentlig hvem du er, og hvorfor du træffer bestemte valg?   (10 oktober, 2015)

Er du stresset?

Stresser en belastning af kroppen og psyken. Den kan opstå på mange måder og behøver ikke nødvendigvis være knyttet til hårdt arbejde o.l.

Stress   (10 oktober, 2015)

Om at leve i nuet

Har du nogensiden tænkt over når et mindre barn leger. Det kan være i legen i lang tid uden at sanse tid og sted. Det er ikke bevidstomhvad klokken er. Det har ikke en kalender med aftaler. Det er i nuet. Efterhånden som vi bliver voksne mister vi gradvis denne evne. Vi bliver opdraget til at overholde aftaler, lægge fremtidsplaner, være selvbevidste og opføre os ordentligt over for andre mennesker. Alle disse egenskaber er egentlig gode nok. Uden disse ville vi have meget svært ved atleveharmonisk i samfundet.

Om at leve i Nuet   (10 oktober, 2015)

Besøg Emilie Jahnnie Sigårds nye e-shop hvor du bl.a. kan købe bøger, cd'er og psykologkonsultationer

Website Security Test