Eksterne links til interessante artikler og personer

Hver gang jeg støder på en intessant artikel eller person som beskæftiger sig med selvudvikling, spiritualitet, healing, sensitivitet o.l. vil jeg oprette den her, med en kommentar og anbefaling.

Artikel af Psykolog Jahnnie Sigård om Energivampyrisme og energivampyrer.

Artikel med Emilie Jahnnie Sigård i HK-bladet: Energivampyrerne er overalt omkring os. Når vi mindst forventer det, hugger de til og suger vores sparsomme energi til sig. Du har mødt en af dem, når du træt og udmattet lægger røret på efter en samtale med en borger, eller når hovedpinen banker på efter en snak med din kollega.

Energivampyrisme   (28 november, 2015)

De følsomme trives på kontoret. Artikel fra HK-bladet

Artikel fra HK-bladet: Ofte er særligt sensitive mennesker beskæftiget med kreative fag, forskning og socialt arbejde. Men der kan meget vel være mange særligt sensitive på statens kontorer og laboratorier, siger Lise August, der er den danske ekspert udi særlig sensitivitet. Her kommer hendes bud på, hvordan de sensitive klarer skærene og de mange stimuli i disse omskiftelige tider.

De følsomme trives på kontoret   (12 november, 2015)

Englemennesker. Asger Lorentsen fortæller om forskellige typer englemennesker.

Når snakken falder på særligt sensitive mennesker kommer man nogle gange også ind på begrebet englemennsker. Asger Lorenzen har gennem sine åndelige terapier sat fokus på begrebet. Her et videoforedrag med Asger Lorenzen om forskellige typer englemennsker. Asger taler bla. om at englemennesker ikke altid følger den almindelige mennneskelige udvikling. Engemennesker kommer fra engleriget, som er et mere feminint rige. Englemennesker er mere fokuseret på væren, end at nå mål. Det er ikke vigtigt hvad man gør men hvad man er.

Englemennesker. Beskrevet af Asger Lorentsen   (12 november, 2015)

Dårlige ledere giver medarbejdere stress (Artiklel på Lederweb.dk)

Artikel på lederweb.dk: Når en medarbejder bliver stresset, så plejer man først og fremmest at kigge på arbejdsbyrden. Men en stor nordisk undersøgelse viser, at en dårlig leder er den hyppigste årsag til, at medarbejdere får stress. Lederen spiller ifølge undersøgelsen en nøglerolle både for medarbejdertrivsel, rekruttering og effektivitet

Dårlige ledere giver medarbejdere stress   (12 november, 2015)

Spot dine sensitive medarbejdere (Artikel på Lederweb.dk)

Artikel på Lederweb.dk: Ifølge forskning er hver femte af os særligt sensitiv. Sensitive mennesker er mere fintfølende og derfor mere disponerede for at få stress, angst eller depression. Til gengæld har de også en høj grad af empati og kreativitet, er ofte intuitive og gode til at fordybe sig. Læs, hvad det vil sige at være særligt sensitiv og få råd om, hvordan du leder sensitive medarbejdere og får nytte af deres styrker.

Spot dine sensitive medarbejdere   (12 november, 2015)

Topforsker: Mindfulness revolutionerer vores hjerner (Artikel på Videnskab.dk)

En af en af verdens førende hjerneforskere mener, at mindfulness forandrer vores hjerner. Det kan føre til en bedre verden, siger han til Videnskab.dk.

Topforsker: Mindfulness revolutionerer vores hjerner   (12 november, 2015)

Derfor er uvenner de bedste venner (Artikel på Amino)

Artikel på Amino: Ifølge den berømte psykolog Larry Alan findes der ikke relationer uden konflikter, så hvis du siger at du aldrig bliver uvenner med folk, er det ikke sandt. Konflikter er en del af livet, og det optræder i alle relationer. Spørgsmålet er blot hvordan du takler dem, og husk: Konflikter er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

Derfor er uvenner de bedste venner   (12 november, 2015)

Vi må ikke miste evnen til fordybelse (Artikel på Den Korte Avis)

Artikel fra Den korte avis: Flow er en særlig psykologisk tilstand, som forskere verden over er optaget af, fordi flow skaber toppræstationer, opbygger psykisk modstandskraft og skaber mere glæde i vores liv! Flow får vores hjerne til at fungere på en helt anden måde! Vi bliver simpelthen bedre til at tænke, træffe beslutninger, huske og koncentrere os, når vi er i flow.

Vi må ikke miste evnen til fordybelse   (12 november, 2015)

Til forsvar for de indadvendte (Artikel fra Kristeligt Dagblad)

Artikel i Kristligt Dagblad om at vi lever i et hurtigtsnakkende samfund, der hylder de udadvendte og forklejner de indadvendte. Og det er et tab for os alle, mener den amerikanske forfatter Susan Cain, der i ny bog opfordrer til et nyt syn på personlighedsidealet

Til forsvar for de indadvendte   (12 november, 2015)

Indadvendte Sarah: »Jeg har altid fået at vide, at jeg skulle tage mig sammen« (Artikel fra Politikken)

Interesant artikel fra Politikken. Syntes det er dejligt når medierne tager emnet sensitivitet op. Har allerede hørt fra flere at de blev berørt af at læse denne artikel.

Indadvendte Sarah: »Jeg har altid fået at vide, at jeg skulle tage mig sammen«   (12 november, 2015)

Besøg Emilie Jahnnie Sigårds nye e-shop hvor du bl.a. kan købe bøger, cd'er og psykologkonsultationer

Website Security Test